Siirry suoraan sisältöön

MetroSportissa pääset yhden iltapäivän aikana kokeilemaan lukuisia urheilulajeja ja tutustumaan liikunnan ja hyvinvoinnin toimijoihin niin pääkaupunkiseudulla, kuin valtakunnallisestikin. Tutustu kaikkiin lajeihin jo etukäteen:

Palloilulajit

 • Amerikkalainen jalkapallo: Tervetuloa kokeilemaan jenkkifutista East City Giantsin johdolla. East City Giantsin valmentajien ja pelaajien johdolla pääset testaamaan lajin perustaitoja kuten taklausta, blokkaamista ja heittämistä.
 • Kuplafutis: Kuplafutis tuo aivan uudenlaisen kontaktin kaverihin! Tapanilan Urheilukeskus järjestää non-stop pelejä MetroSportissa. Kerää kavereista max. 5 hengen joukkue ja tule testaamaan! Hiki- ja naurutakuu!
 • Maalipallo: Maalipallo on vauhdikas joukkuepeli. Sitä pelataan kuuloaistin varassa silmät peitettynä. Old Powerin pisteellä pääset kokeilemaan lajia pelilasit päässä ja pieni matsikin on mahdollinen. Lajin saloihin opastaa Paralympiakultamitalisti Erkki Miinala.
 • Padel: Padel on hauska ja erittäin sosiaalinen mailapeli, joka sopii kaikille. Tule Padel Club Finlandin pisteelle testaamaan erilaisia mailoja ja kuulemaan lisää trendilajista!
 • Rugby: Rugby on hauska ja monipuolinen joukkuelaji kaikille. Ideana tehdä pisteitä viemällä pallo vastustajan maaliviivan taakse. Rugbya pääsee kokeilemaan Olympiastadionilla jopa kahden seuran johdolla. Syötöt, taklaukset, lineoutit, potkut ja muut harjoitukset tutuksi Helsinki Rugby Clubin sekä Warriors Rugby Clubin kanssa.
 • Baseball5: Baseball5 on nopeatempoinen joukkuelaji, jossa mm. käsi-silmä-koordinaatio korostuvat. Kaikki voivat pelata, hyötyä ja nauttia siitä millä tahansa tasolla. Baseball5:tä voidaan pelata missä tahansa ja ainoa tarvittava väline on kumipallo.
 • Sokkopingis: Sokkopingis on vauhdikas mailapeli, jossa on tarkoitus saada pallo vastustajan maaliin. Pelitapahtumat hahmotetaan kuulon perusteella, sillä pelaajilta on silmät peitetty. Pelipallon sisällä on hauleja, joista lähtevien äänien perusteella pelaajat pystyvät kuulemaan sen. Tutustu lajiin Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaisten pisteellä.

Tanssi ja voimistelu

 • Akrobatia: Sirkus Magenta kutsuu temppuilemaan, kokeilemaan sirkusvälineitä ja tutustumaan sosiaaliseen sirkukseen. Tavoitteenamme on tukea henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Tarjoamme sosiaalista sirkusta tuen tarpeessa oleville ihmisille, harrastusryhmiä ja sirkuselämyksiä.
 • Rock- ja swingtanssi: Comets on helsinkiläinen rock- ja swingtanssiseura ja Suomen suurin tanssiurheiluseura. Cometsin tunneilla tanssivat kaikki aloittelijoista huippu-urheilijoihin. Tulee kokeilemaan lyhyitä tanssimaistiaisia Cometsin pisteelle MetroSportiin!
 • Tankotanssi: Pole4Fit on vuonna 2009 perustettu yritys. Voit harrastaa meillä mm. tankotanssia, ilma-, lattia- ja notkeusakrobatiaa, ilmajoogaa sekä aerial bungeeta. Painotamme hauskuutta ja liikkumisen iloa. Tule pisteellemme kokeilemaan tankotanssin alkeita!
 • Rope skipping: Hyppynarulla hyppiminen on helppoa, hauskaa, halpaa ja hikistä. Rope skipping on myös kansainvälinen kilpailulaji. Rope Skipping Helsinki on Suomen ensimmäinen hyppynaruseura. Pisteellämme pääset kokeilemaan erilaisia hyppynaruja (single rope, double dutch ja long rope). Saat taatusti sopivan haastavia ja koukuttavia vinkkejä yksin, pareittain ja ryhmässä hyppimiseen.
 • Rytminen voimistelu: Elise Gymnastics on vuonna 1921 perustettu voimistelu- ja urheiluseura, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa voimisteluliikuntaa monipuolisesti. Tule tutustumaan rytmiseen voimisteluun MetroSportissa!

Kamppailulajit

 • Aikido: Aikido on japanilainen kamppailutaito, jossa pyritään harmoniaan taistelun sijaan. Kokeile miten kaadut tai väistät hyökkäyksen kokonaan. Meillä Meido-Kanin pisteellä on tarjolla hauskoja harjoitteita joissa voit tutkia erilaisia hyökkäysmuotoja ja puolustautumista. 
 • Hapkido: Hapkido on tehokas korealainen itsepuolustuslaji, joka kattaa kaikki itsepuolustuksen osa-alueet. Helsingin Hapkido ry:n pisteellä voit kokeilla yksinkertaisia itsepuolustustekniikoita ja kuulla lisää hapkidosta!
 • Judo: FinnDai on opiskelijaystävällinen judoseura, joka tarjoaa mahdollisuuden täysipainoiseen judouraan. Olemme tunnettuja hyvästä aikuisjudosta, harjoitusten leppoisasta ilmapiiristä ja vilkkaasta sosiaalisesta toiminnasta. Tule kokeilemaan judoa MetroSportiin!
 • Capoeira: Capoeira on suosittu brasilialainen harrastus, jossa voit olla urheilija, kamppailija, taiteilija, akrobaatti ja laulaja. Se myös vahvistaa ystävyyssuhteita ja edistää terveyttä. Tervetuloa testaamaan ja seuraamaan capoeiraa MetroSportiin.
 • Kendo: Kendo on japanilaiseen miekkailuperinteeseen pohjautuva moderni budolaji, jossa pyritään tekemään pisteen arvoinen hyökkäys lyömällä bambumiekalla. Kendoa ja muutamaa muutakin kamppailulajia pääset kokeilemaan MetroSportissa peräti neljän Suomen Kendoliiton alaisen seuran johdolla: Leppävaaran budoseura “Lebudo”, Yagatarasu ry, Helsingin Kendoseura eli Ki-Ken-Tai-Icchi ja Helsingin Yliopiston Kendoseura (HY Kendo)  ovat kaikki mukana Olympiastadionilla! 
 • Taido: Taido on vauhdikas kamppailulaji, joka lumoaa kolmiulotteisuudellaan ja näyttävyydellään. Lajin juuret ovat karatessa ja pääosa taidon tekniikoista ovatkin potkuja ja lyöntejä. Taido on erinomainen tapa oppia kehonhallintaa ja kohottaa kuntoa. Tule Yliopiston Taidon pisteelle kokeilemaan miltä taido tuntuu!

Muut lajit

 • HearthStone: MetroSportissa on tarjolla myös aivonystyröiden jumppaa Hearthstonen muodossa! Ilmoittaudu mukaan turnaukseen, tai voit tulla muuten vaan pelipisteelle drop-in -matseihin! Tuothan oman laitteesi mukana. Turnaus klo 14, avoimet pelit drop-in klo 13-16.
 • Polkuautorata: Liikenneturva on mukana #SafeSpaceAutoon -kampanjalla. Pisteellä pohditaan miten kaveriporukkanne matkat sujuvat? Kuka on kalkkilaivan kapteeni ja kuka häiritsee toiminnallaan? Luvassa nauruhermoja kutkutteleva polkuautorata!
 • Tarragolf: NYT-liikunnan pisteellä pääset kokeilemaan tarragolfia. Pelissä pyritään saamaan tarrapallo maaliin mahdollisimman vähillä lyönneillä. Klo 15–15.30 järjestetään myös leikkimielinen haaste, jossa pääset testaamaan tasapainoa ja liikkuvuutta. Voittaja saa palkinnoksi ilmaisen NYT-liikunnan kortin syyskaudeksi.
 • BMX: BMX Racing, eli pyöräkrossi on laji, jonka motocrossista innostuneet lapset ja nuoret kehittivät halvaksi ja tehokkaaksi harjoittelumuodoksi. Pyörät tarjoaa BMX Helsinki.
 • Kiipeily: Tervetuloa testaamaan monipuolinen ja ainutlaatuinen ClimbStation-kiipeilyseinä! Kiipeilyseinä tarjoaa kiipeilyn iloa ilman valjaita, korkeaa tilaa tai ohjaajan tarvetta. ClimbStationilla tämä harrastus voidaan toteuttaa paikoissa, missä perinteinen kiipeily olisi vaikeaa järjestää.
 • Roller Derby: Helsinki Roller Derby tarjoaa osallistujille lajikokeilun ja pienimuotoisen näytösottelun. Flat-track roller derbyä pelataan quad-rullaluistimilla. Lajikokeilu toteutetaan ilman taklauksia keskittyen pääasiassa luistelutekniikkaan.
 • Slackline: Tervetuloa kokeilemaan nuorallakävelyä Slackline Finland ry:n pisteelle. Jos olet aloittelija, opetamme sinulle tasapainoilun perusteet. Mikäli kävely sujuu jo hieman paremmin, niin voimme opettaa sinulle nuoran päällä tehtäviä temppuja käännöksestä takaperinvolttiin.
 • Triathlon: TriathlonSuomi ja Ride Club Finland tarjoavat harjoitusohjelmia sekä treenejä ympäri Suomea. MetroSportissa pääset ajamaan pyörällä virtuaalimaailmassa. Voit ajaa lyhyttä reittiä joko rennosti tutustuen e-pyöräilyyn tai täysiä tavoitellen leaderboardin kärkipaikkoja.
 • Suunnistus: Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus löytää liikunnan ilo iästä, sukupuolesta, varallisuudesta ym. riippumatta. MetroSportissa olemme mukana Helsingin Jyryn kanssa – tule kokeilemaan suunnistusta ja voita palkintoja!

Muut yhteistyökumppanit

Mukana ovat myös lukuisat muut toimijat liikunnallisten tai mielen hyvinvointia tukevien aktiviteettien parissa, esittelemässä toimintaa sekä järjestämässä kilpailuja ja arvontoja. 

 • Insinööriliitto: Tekniikan alan AMK-opiskelijan paras kaveri opintojen aikana on ikioma liitto. Insinööriliitto pitää puoliasi työelämässä ja auttaa jo opintojen aikana löytämään oman polkusi työelämässä – paikallisyhdistysten järjestämää hauskanpitoa unohtamatta. Opiskelijajäsenenä et jää paitsi mistään liiton tarjoamasta edusta tai palvelusta, vaan jäsenyys pitää sisällään täyden paketin.Trainers’ House: Trainers’ House on vuonna 1990 perustettu yritysvalmennus- ja markkinointiyritys. Tehtävämme on auttaa ihmistä eteenpäin hänelle merkityksellisellä polulla. Synnytämme mainetta, luomme mahdollisuuksia ja tarjoamme menestyksen metodeja.
 • Tehy: Tehy on sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja kuntoutusalan koulutettujen ja alan opiskelijoiden ammattijärjestö. Tahdomme ja uskallamme ajaa yhdessä etuamme. Tuemme toisiamme työelämän käänteissä. Jäsenyytemme on maksuton, kun opiskelet päätoimisesti tehykelpoiseen tutkintoon.
 • Pro-opiskelijat: Pro ajaa parempaa työelämää juuri sinulle! Voit liittyä Pron opiskelijajäseneksi täysin maksutta ja opiskelijajäsenenäkin olet oikeutettu kaikkiin Ammattiliitto Pron jäsenetuihin. Kannattaa siis ottaa opiskelijajäsenyydestä kaikki irti!
 • Nocco: NOCCO:ssa yhdistyvät hyvä maku, sokerittomuus sekä funktionaaliset raaka-aineet. Jaamme tapahtuman päätteeksi kesän uutuuksia, jotta opiskelijoiden suorituskyky pysyy korkeana myös tapahtuman jälkeen! 
 • Barebells: Barebells on herkullinen proteiinipitoinen vaihtoehto välipaloille ilman lisättyä sokeria. Jaamme välipaloja sisäänkäynnillä, jotta opiskelijat saisivat kaiken irti tapahtumasta!
 • YTHS: YTHS on terveytesi ja hyvinvointisi tukena koko opintojesi ajan. YTHS tarjoaa yleis- ja mielen- ja suunterveyden palveluja sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. Tule kokeilemaan fysioterapeuttien järjestämiä toimintakyvyn testejä ja kuntoutusliikkeitä
 • Opiskelijoiden Liikuntaliitto: Me OLL:ssa kehitämme ratkaisuja korkeakoulujen opiskeluympäristöön, liikuntapalveluihin ja toimintakulttuuriin, jotta jokainen opiskelija voi liikkua hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Ensi vuonna OLL juhlii 100-vuotissynttäreitään!
 • MIELI ry: MIELI ry:n pisteellä voit tutustua vahvuuksiisi ja pohtia mielenterveyttäsi. Kierrä Stadionilla Mielibreikki-bingon parissa ja kuittaa palkinto tai osallistu Sekasin-tuotteiden arvontaan vastaamalla kyselyyn. MIELI ry Suomen suurin mielenterveysjärjestö.
 • Liikkuva opiskelu -ohjelma: Liikkuvan opiskelun ja Mieli liikkeelle -hankkeen tavoitteena on lisätä liikkumista, mielen hyvinvointia ja opiskelukykyä korkeakouluissa. Tule kertomaan hyvinvointiin liittyviä ajatuksiasi. Kirjoita myös hyvän mielen viestejä toiselle opiskelijalle. Palkitsemme vastaajat.
 • Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry ESLU: ESLU on seura- ja liikuntatoiminnan edistäjä. ESLU auttaa liikunnallistamaan opiskelupäiviä. MetroSportissa pääset testaamaan puristusvoimaasi ja kokeilemaan helppoja ja hauskoja taukoliikuntavinkkejä.
 • Finlands Svenska Idrott: Tule liikkumaan yhdessä ja tutustumaan WELLcome-hankkeeseen, jossa liikutetaan maahan muuttaneita lapsia ja nuoria sekä koulutetaan seuratoimijoita. Pisteellä pääset haastamaan kehosi ja arvosi hauskalla tavalla.
 • Tunne rintasi ry: Sinustako tissisankari? Tule tutustumaan tissitikkatauluun ja testaa, tarttuuko riskitekijä tissiin. Vippaa koppaan neuletissi jos toinenkin ja tutustu rintaterveysasioihin. Tunne rintasi ry tarjoaa tietoa rintojen omatarkkailusta, rintasyövän oireista sekä oman kehon hyväksymisestä juuri sellaisena, kuin se on.
 • Skydive Finland ry: Skydive Finland ry on Suomen suurin laskuvarjokerho. Jäseniä oli vuonna 2023 yli 1000 ja hyppyjä hypättiin lähes 14 000. Laskuvarjohyppäämistä pääsee helposti kokeilemaan tandemhypyllä. Harrastajille on useita vaihtoehtoja. Tule kuulemaan hyppäämisestä lisää!
 • Fööni: Föönin vapaalentotunnelissa voit kokea, miltä lentäminen oikeasti tuntuu! Föönin koulutetut ohjaajat opastavat sinut lentämisen saloihin turvallisesti. Lentäminen sopii kaikille ja on ikimuistoinen elämys. Föönin ständillä kuulet lajista lisää!
 • Sukeltajaliitto: Sukeltajaliitto ry on suomalaisten sukellusseurojen kattojärjestö. Toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille. Sukellus mielletään usein vain laitesukellukseksi, mutta pinnan alla voi tehdä paljon muutakin: mm. snorkkelisukellusta, räpyläuintia, sukelluskalastusta ja vedenalaiskuvausta.
 • Kerhot ja Opiskelijayhdistykset: Opiskelijoita on liikuttamassa myös useat METKAn kerhot ja Metropolian opiskelijayhdistykset. Pääset kokeilemaan esimerkiksi mölkkytaitoja sekä kamppailun saloja.